Пропонуємо ознайомитись з найцікавішими новинками, отриманими бібліотекою
ім. М.В. Гоголя в лютому
 2017.

Художня література


Алексієвич С. Чорнобильська молитва: хроніка майбутнього / Світлана Алексієвич; пер. з рос. О. Забужко. – К.: Комора, 2016. – 285 с.
Художньо-документальний роман білоруської письменниці Світлани Алексієвич, Нобелівської лауреатки 2015 року, говорить голосами "маленьких людей" про катастрофу, що зруйнувала мільйони життів, перевернула світогляд цілого покоління, а заразом відхилила залізну завісу й підважила непорушну, здавалося, конструкцію радянської держави. Роман створено на основі інтерв'ю з очевидцями та потерпілими від Чорнобильської трагедії.


Вишневський Я.-Л.Самотність у мережі: роман / Януш-Леон Вишневський; пер. з пол. Ольги Кравець. – К.: Рідна мова, 2016. – 424 с.
«С@мотність у Мережі» — це історія віртуального кохання, що стала реальністю. Герої роману зустрічаються в інтернет- чатах, обмінюються еротичними фантазіями, розповідають історії зі свого життя. Зустрінуться вони в Парижі, подолавши не одне випробування, але головним випробуванням для кохання стане сама зустріч...

Нарубіна Є. Я /Єва Нарубіна. – К.: Фенікс, 2016. – 398 с.
Ця книга розповідає про епоху, що піддавала жінку найнеймовірнішим випробуванням, – кілька воєн і кілька голодоморів,- і справжнім чудом є те, що авторка щоразу лишалася жива та ще й давала приклад життєлюбства.
Фольклор


Кралюк П.М. Козацька міфологія України: творці та епігони / Петро Кралюк. – Х.: ЛАЧас читати, 2016. – 396 с.
У книзі розглянуто феномен українського козацтва, його еволюцію,показано,як формувалися міфічні уявлення про козаків, починаючи з кінця XVI століття і завершуючи днем сьогоднішнім.

Історія. Історичні науки


Гирич І.Б. Історичний путівник по Києву. Український Київ XIX – поч. XX ст. / Ігор Гирич. – К.: Українські пропілеї, 2016. – 710 с.
Книга присвячена історичним місцям Києва, його відомим і маловідомим локаціям, видатним людям, що жили і творили в його межах. Стиль автора, легкий та інформативний, дозволяє відкрити захопливу історію столиці для читачів різного ступеню підготовленості. 

Горобець О. Постаті з вирію / Олександр Горобець. – К.: Фенікс, 2016. – 175 с.
Це книга історичних розслідувань. В творі можна знайти багато цікавих фактів і життєвих новел. Тут і невідомі сторінки із життя Івана Франка, Михайла Коцюбинського, історика і письменника Михайла Дорошенка та інших.


Харпен М.Х. Ван Війни Путіна. Чечня, Грузія, Україна: незасвоєні уроки минулого: пер. з англ. / Харпен Марсель Х. Ван. – Х.: Vivat, 2016. – 303 с.
Книга «Війни Путіна» – це глибокий аналіз військових подій у Чечні, Грузії та Україні, що забрали тисячі життів. Це погляд людини, яка, не беручи участі у війнах, педантично систематизує факти, що вразили світ, оцінює їх із позицій міжнародного права і шукає вихід з пануючого беззаконня. Історія розвивається по спіралі, і сценарій, на жаль, повторюється вже не раз. Але хто заважає нам, озброївшись знаннями, дати відсіч і захистити себе?

Комментариев нет:

Отправить комментарий