Пропонуємо ознайомитись з найцікавішими новинками, отриманими бібліотекою
ім. М.В. Гоголя в с
ічні 2017.

Художня література



Ангиловская  И. Война: переписка одноклассников / Ирина Ангиловская. – К.: Альфа Реклама, 2014. – 122 с.
В откровенном и захватывающем диалоге между бывшими одноклассниками, оказавшимися в разных странах, раскрываются многие тонкости русско-украинских отношений, имеющих давние глубокие корни. Спорные вопросы в ряде случаев подкреплены фотодокументами и историческими справками.

Винничук Ю. Аптекар / Юрій Винничук. – Х.: Фоліо, 2016. – 443 с.
Події нового роману Юрія Винничука "Аптекар" відбуваються у 1646-1648 роках спочатку у Венеційській республіці, а далі - у Львові. Історичне тло уміло використане для захопливої гри в дійсне-недійсне, де персонажі історичні сусідять з вигаданими, а їхні складні стосунки формуються у любовні трикутники. Фантазійні описи звучать як реальні, авторська вигадка відходить на другий план, змушуючи читача вірити у світ, витканий зі сну. Проза Ю. Винничука - це завжди інтригуюча оповідь завдяки бурхливій уяві майстра вишуканих стилізацій.

Горбань С. Роман з містом / Світлана Горбань, Наталя Лапіна. – Х.: Клуб сімейного дозвілля, 2015. – 188 с.
Початок ХХ століття. Магда Свідзинська народилася й виросла в заможній львівській родині. У талановиту красуню закохався барон фон Штаубе, але своє серце дівчина віддала простому юнакові. Заради коханого вона ладна кинути все… Цій дивовижній жінці судилася непроста, але яскрава доля — жити на зламі епох, пізнати насолоду кохання та сповна спити лиха, пройти крізь війну та репресії, але попри всі злигодні не втратити головного — власної душі…

Гуменюк Б.І. Блокпост : вірші, новели, публіцистика. – К.: Академія, 2016. – 
335 с.
У віршах, новелах і публіцистичних одкровеннях цієї книжки - пережита автором правда Майдану і війни. Так бачили, відчували і думали мільйони, а тільки він знайшов такі слова.

Єшкілєв В.Л. Богиня і консультант / Володимир Єшкілєв. – Х.: Фоліо, 2016. – 362 с.
 У новому романі популярного автора поєднуються події сучасності й минувшини, а надто минувшини далекої — сивої давнини. Автор ніби піднімає завісу світу речей і відкриває читачеві багатий невидимий всесвіт — сни, видіння, передбачення майбутнього, читання думок…


Капранов В.В. Забудь-річка / Брати Капранови. – К.: Нора-друк, 2016. – 542 с.
Троє молодих людей завдяки гримасі долі потрапляють на війну під одним іменем – Степан Шагута. Комсомолець воює у дивізії «Галичина», син офіцера УНР – у Червоній армії, а польський жовнір – в УПА.
Багато років по тому випадково зустрічаються двоє їхніх нащадків і між ними спалахує кохання. Герої ведуть родинне історичне розслідування трьох доль, які переплуталися і стали фактично однією потрійною долею – долею українця у Другій світовій війні.


Като Н. Все реки текут / Нэнси Като; пер. с англ. В. Архонтовой. – Х.: Клуб семейного досуга, 2016. – 702 с.
Филадельфия потеряла семью, а потом и возлюбленного. С разбитым сердцем и без гроша за душой она попадает в незнакомый городок и неожиданно становится совладелицей маленького речного парохода. Брентон — насмешливый, грубоватый помощник капитана — сначала вызывает у нее неприязнь. Страсть охватывает героев подобно бурной реке.
Когда случилось непоправимое и Брентон оказался прикован к постели, ради любви к нему Дели взяла штурвал и бросила вызов стихии.


Лис В.С. Камінь посеред саду / Володимир Лис. – Х.: Клуб сімейного дозвілля, 2015. – 252 с.
Жив собі звичайний чоловік, до міри успішний, до міри щасливий... Але в житті, мабуть, інколи настає мить, коли розумієш, що все летить шкереберть. І те, що здавалося міцним і справжнім, виявляється марнотою – робота, родина, кохання. У житті Андрія Трояна настав саме такий момент. Коли треба вирішити, хто ти, де ти й куди йдеш.

Лис В.С. Країна гіркої ніжності / Володимир Лис. – Х.: Клуб сімейного дозвілля, 2015. – 364 с.
Три покоління однієї родини, три жіночі долі, три щемливі історії, з яких складається вже історія власне країни у жорсткому і несентиментальному ХХ столітті. Даздраперма, дочка визначного радянського діяча, у 30-ті роки пройшла крізь пекло дитбудинку для дітей ворогів народу, а згодом опинилася у вирі повстанської боротьбі на Волині... Її донька Віталія понесе свій хрест — кохання до кримінального авторитета та боротьбу із власною пристрастю. І навіть молодша, онука Олеся, не уникне випробувань, коли разом з Євромайданом до її життя ввірвуться кохання та зрада…


Литовченко Т.І. Фатальна помилка / Тимур і Олена Литовченки. – Х.: Фоліо, 2015. – 320 с.
Роман присвячено 355-й річниці Конотопської битви та трагічній загибелі полковника Юрія Немирича — мрійника, романтика, авантюриста, україн­ського інтелектуала XVII століття, відомого благодійника, адепта європейського вибору. Адже ще 355 років тому Україна мала цілком реальний шанс стати справжньою, як для XVII століття, європейською державою — незалежною, міцною і прогресивною. Проте скористатися такою історичною можливістю не вдалося…


Несбьо Ю. Леопард / Ю. Несбьо; пер. з норв. Ю.В. Григоренка. – Х.:Фоліо, 2014. – 767 с.
В Осло з особливою жорстокістю вбито кількох жінок. Убивця як леопард підкрадається до жертви і завдає смертельного удару. У поліції немає жодних версій і підозрюваних. А найголовніше — немає Харрі Холе, який після «справи Сніговика» звільнився й виїхав до Гонконгу, де він намагається забутися з допомогою алкоголю і наркотиків. Та позаяк Харрі— єдиний норвезький детектив, який дійсно знається на серійних убивцях і вже не раз мав з ними справу, поліція вирішує для розслідування цих злочинів повернути його до Норвегії, в Осло, у відділ вбивств...


Півцукерки : добрі історії / Олександр Афонін та ін. – Х.: Фоліо, 2015. – 222 с.
Довгими вечорами, коли на столі чай дружить із печивом, а маслини з вермутом, не обійтись без історій. Вони мають бути добрими, адже за столом збираються друзі. Також це один із вимірів літератури, коли читання зміцнює відчуття захищеності і світ навколо нас стає теплішим і позитивнішим. Адже ми знаємо, що темрява зранку розсіється, що за зимою прийде весна і що насправді все буде добре...

Скрябін К. Я, Паштєт і Армія / Кузьма Скрябін. – Х.: Фоліо, 2016. – 223 с.
Ця книжка - виключно чоловіча п'єса з використанням характерної військової риторики, написана відомим українським співаком Андрієм Кузьменком (Кузьмою), лідером групи "Скрябін". Книга "Я, Паштєт і Армія" - розповідь про армійського друга Кузьми Паштєта (Сергія Павлова), який потрапив в армію через проблеми з деканом в університеті, де Сергій був кандидатом біологічних наук. Книга проникнута армійськими буднями та гумором, який підійме настрій кожному.


Сенцов О.Г. Купите книгу – она смешная / Олег Сенцов. – Х.: Фолио, 2016. – 219 с.
"Купите книгу - она смешная" - это тот случай, когда название произведения абсолютно точно отражает его содержание. Это очень веселый, очень смешной, очень легкий для чтения роман.
"В этой книге нет политики. Приключения троих американцев в Африке. Наркотики, алмазы, религия, перевороты
Очень веселая книга. Но эта книга создана человеком, который сейчас в очень невеселых обстоятельствах."

Талан С. Оголений нерв / Світлана Талан. - Х.: Клуб сімейного дозвілля, 2015. – 540 с.
Мирне й спокійне життя, міцна родина, вірні друзі… Усе, що здавалося непохитним, перевернулося догори дном. Війна роздирає навпіл усі зв’язки, і рідні люди й вірні друзі стають ворогами… Кілька місяців 2014 року Сєвєродонецьк перебував під владою ополченців. Цей короткий проміжок часу став нездоланним для родини Насті Агафонової, чиї син і дочка опинилися по різні боки барикад… Так само розійдуться й шляхи друзів Геннадія, нерозлучних змалечку хлопців. Бо війна проходить і по родинах, і по душах…
Атеїзм. Релігія


Ульяновський В.І. Диво й дива київського Володимирського собору / Василь Ульяновський. – К.: Либідь, 2016. – 432 с.
Заснована на широкому документальному та іконографічному матеріалі, книга розкриває чимало цікавих сторінок понад 120-літньої історії Володимирського собору в Києві, перипетії його будівництва та оздоблення, пов’язані з іменами видатних церковних діячів, архітекторів, художників.

Історія. Історичні науки


Авдєєнко В.А. Київський патерик.17 непростих питань української історії / Віктор Авдєєнко; пер. з рос. О.А. Концевич. – Х.: Орбіта, 2016. – 219 с.
Ким були насправді літописні поляни? Хто автор Слова о полку Ігоревим? Чи можна було уникнути татаро-монгольського іга? Чи мала шанси Україна стати державою за Богдана Хмельницького і Михайла Грушевського?. Про все це докладно і захоплююче розповідає історик, журналіст, письменник Віктор Авдєєнко.

Антонов-Овсеенко А.А. Три войны России с Украиной / Антон Антонов-Овсеенко. - Х.: Фолио, 2016. – 346 с.
В издании идет речь о трех войнах Украины с Россией: о первой в 1917 – 1920 гг., о второй в 1939 – 1954 гг. и о третьем, современном конфликте 2014 – 2015 годов . Автор анализирует несколько исторических попыток российских властей захватить территорию независимой Украины на протяжении последних ста лет.

Війна і міф. Невідома Друга світова, 1939 – 1945. - Х.: Клуб сімейного дозвілля, 2016. –271с.
За 70 років, що минули від завершення Другої світової війни, чи ми дізналися всю правду про неї? Багато наших знань досі в полоні міфів,табу та пропаганди. У книжці – вибрані 50 сюжетів від 15 авторів. Робота істориків ґрунтується на довготривалих дослідженнях і її результати свідчать: ці сюжети – міф.


Зиненко Р.А. Иловайский дневник / Роман Зиненко. - Х.: Фолио, 2016. – 
285 с.
Это одна из первых книг о войне на Востоке Украины, написанная участником событий, бывшим морским пехотинцем, добровольцем батальона “Днепр - 1”. Это не художественный текст, но и не хроника, скорее, рассказ очевидца.


Київ : історія, архітектура, традиції / Уклад. О. Друг, Ю. Ференцева; пер. з рос. Ю. Григор’єва. – К.: Балтія-Друк, 2016.
Оригінальне, яскраве видання про Київ познайомить читача з внутрішнім життям міста, його багатовіковою історією, давніми традиціями самоуправління, архітектурними символами.


Мамалуй А. Военный дневник (2014 - 2015) / Александр Мамалуй. - Х.: Фолио, 2016. – 282 с.
Перед вами записки о войне, в которой пришлось сражаться автору и его товарищам. Эти заметки писал не журналист и не писатель, а пехотный снайпер. Писал на айфоне в палатках и домиках базових лагерей, в краткосрочных отпусках и даже в полуразрушенном здании метеостанции Донецкого аэропорта.


Файзулін Я. Україна у вогні минулого століття: постаті, факти, версії / Ярослав Файзулін, Володимир Гінда. – Х.: Клуб сімейного дозвілля, 2015. –351 с.
ХХ століття  - час, коли творилося обличчя сучасної України. Книга присвячена подіям та персоналіям української  історії цього суперечливого періоду. Базуючись на архівних документах, автори висвітлюють цікаві і маловідомі факти про визначні події минулого та видатних особистостей, дають можливість побачити історію під іншим кутом, без звичних штампів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий