Пропонуємо ознайомитись з найцікавішими новинками, отриманими бібліотекою
ім. М.В. Гоголя в вересн
і 2017.

Художня література



Гранже Ж.-К. Пасажир: роман / Жан-Крістоф Гранже ; пер. з фр. Л. Кононовича. – Х.: Клуб Сімейного дозвілля, 2017. – 606 с.
Намагаючись повернути пам’ять пацієнту, що може бути свідком жахливого вбивства, психолог Матіас Фрер усвідомить: він - такий самий «пасажир без пам’яті». Він теж зійшов із потяга в невідомому місті, прихопивши з минулого життя лише вигадані спогади. Матіас Фрер не народжувався, не вчився, не працював... То чому його переслідують загадкові люди у чорному? Чому незнайомий чоловік назвав його іменем убивці, якого розшукує поліція? Лейтенант поліції Анаїс ІІІатле впевнена, що він невинний. Та лише сам Фрер може повернутися власними слідами у своє минуле життя в пошуках істини. Але скільки буде цих життів?..


Гуцало Є.П. Таке страшне, таке солодке життя : вибрані твори / Євген Гуцало. – К.:Темпора, 2014. – 688 с.
Книга вибраних творів Євгена Гуцала — це своєрідний груповий портрет українців на тлі епохи. Вона містить імпресіоністичні оповідання й новели, де відчуття гармонії людини і природи стає мірилом і сенсом людського буття, повісті, присвячені найбільшим трагедіям, які пережила Україна у ХХ столітті і які вплинули на свідомість нашої нації, і врешті — цикл публіцистичних статей «Ментальність орди» як спроба зрозуміти причини одвічних наших помилок і поразок, прагнення знайти вихід і вирватись із залізних обіймів «старшого брата». 




Заведи мотоцикл! Книга для тих, хто не боїться вітру в лице: збірка оповідань. – К.: КМ-БУКС, 2017. – 271 с.
«ЗАВЕДИ МОТОЦИКЛ!» — четверта збірка серії «Дорожні історії». Оповідання п'ятнадцяти українських авторів об'єднані темою мотоциклів (колишніх трудяг із коляскою і сучасних байків), пригодами, подорожами, історіями, зустрічами, мріями, радощами, розчаруваннями, коханням та вітром в лице. Але направду всі історії цієї збірки не стільки про залізних коней, скільки про нас із вами — про живих людей з нашими проблемами, переживаннями, прагненнями, коханнями, розчаруваннями, втратами, але з вірою в те, що все буде добре.

Кідрук М. Твердиня: роман / Макс Кідрук. - Х.: Клуб Сімейного дозвілля, 2017. – 558 с.
Багато поколінь намагалися розгадати загадку загубленого міста інків Паїтіті. Згідно з легендами, саме в ньому заховане золото. П’ятеро друзів вирушають на пошуки таємничого міста і, як не дивно, знаходять його. Але з цих місць ніхто не повертався живим…

Коельйо П. Переможець завжди самотній: роман / Пауло Коельйо; пер. з порт. В. Шовкуна. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімей­ного Дозвілля», 2016. — 448 с.
Цей роман відкриє незнані багатьом підводні течії світу кіно та моди: потаємні, глибинні — де зливаються кінокорпорації, ділки відмивають гроші, а продюсери вирішують долі колишніх мегазірок, і стрімкі поверхневі — де юні моделі й актриси- початківці живуть невиправданими надіями й вірять у каннську легенду про Бріджит Бардо. І коли в цей світ вторгнеться серійний убивця, яким керує мрія очистити світ, чи зможе хтось дати відсіч його божевіллю й інстинкту руйнування? Чи багато людей загине, як гинуть мандрівники в пустелі, задивившись на міраж?..


Коломійчук Б.В. Небо над Віднем: роман і повість / Богдан Коломійчук. – Х.: Фоліо, 2017. – 203 с.
До книжки увійшли детективний роман «Небо над Віднем» та повість «Остання справа комісара Вістовича». Роман розповідає про загадкові події, що мали місце у Львові, Будапешті та Відні в часи Першої світової війни. На виставці у місті Лева зникла одна із найцінніших коштовностей династії Габсбургів, яка до того ж має здатність змінювати плин часу. До справи береться львівська поліція на чолі з комісаром Вістовичем, а протидіє їм російська «охранка».

Корній Д.Тому, що ти є : роман / Дара Корній. - Х.: Клуб Сімейного дозвілля, 2016. – 237 с.
Захопливе поєднання містичного та реального!
Ніколи не рано закохатися. Сашко з дитсадка марив Оксаною, та вони прожили життя нарізно. Але ніколи не пізно щось змінити. Справжнє кохання ламає всі перешкоди, навіть перемагає смерть. Чи то так здається?
Сашко, втративши кохану, заходить у кімнату номер бескінечність і отримує шанс почати все спочатку. Яку дату він обере, щоб виправити минуле: день її весілля чи єдину пристрасну ніч, яку вони провели разом?

Мак’юен І. Амстердам / Ієн Мак’юен; пер. з англ. О. Смольницької. – К.: КМ-БУКС, 2017. – 223 с.
Холодного лютневого дня двоє старих друзів зустрічаються на околиці Лондона в крематорії, щоб провести в останню путь Моллі Лейн.
I Клайв, і Лінлі — обидва були колись її коханцям й після похорону вони укладають пакт, який призведе до геть
непередбачуваних наслідків. Кожному з них доведеться приймати фатальні рішення, а дружба їхня піддасться серйозному випробуванню. Ця гостра й сучасна повчальна притча, замаскована під комедію, 1998 року завоювала Букерівську премію.



Мастєрова В. М. Суча дочка: роман / Валентина Мастєрова. – Х.: Клуб Сімейного дозвілля, 2016. – 238 с.
Який сором для дівчини — повернутися додому з байстрям! Але якщо… дитина не твоя? Селянки Олена та Люба вирушили до міста в пошуках кращої долі. Та якби Олена знала, що їй доведеться понести не свій хрест! Коли Люба народила хлопчика та, злякавшись осуду і труднощів, кинула його напризволяще, Олена не вагалася. Вона не може вчинити так, як його мати. Вона не залишить немовля. Навіть якщо за це потрібно буде сплатити страшну ціну.


Пономаренко С.А. Тенета бажань: роман / Сергій Пономаренко. – К.: Дуліби, 2014. – 368 с.
Родіон Іконников, закоханий у скандально відому поетесу Зінаїду Гіппіус, вирішив написати роман про Страх. Бажання дізнатися про Страх и Любов проводить його через дивовижні пригоди. Його щоденник, виявленний майже через століття, дає несподіванний поштовх серії загадкових вбивств, змусивши головного героя Олега стати учасником неймовірних подій, весь час відчуваючи поруч подих сті.

Фаулз Дж. Маг: роман / Джон Фаулз; пер. з англ. О. Короля. - – Х.: Клуб Сімейного дозвілля, 2016. – 527 с.
Містичний, психологічний та філософський роман Джона Фаулза, що став його творчою візитівкою. Роман посів 67 місце серед найкращих творів світової літератури в опитуванні BBC «The Big Read».
Утомившись від кохання непередбачуваної «дівчини-оксюморона» Алісон, Ніколас Ерфе вирушить на живописний грецький острів Фраскос, аби стати єдиним англійцем у закритій школі для хлопчиків. Але, балансуючи між містикою та містифікацією, він братиме участь у жорстокому психологічному експерименті загадкового мага. Принаймні спочатку так здаватиметься…



Фіцджеральд Ф.С. По цей бік раю: роман / Ф. Скотт Фіцджеральд; пер. з англ. О.  Негребецького та О. Ломакіної. – К. : Знання, 2016. – 304 с.
"По цей бік раю" — перший великий твір, написаний американським письменником Ф.С. Фіцджеральдом (1896—1940), який відразу ж приніс йому визнання. Чарівний юнак, сповнений світлих мрій і надій на блискучі перспективи на початку роману, втративши друзів на війні, зазнавши трагедії в коханні, лишившись без засобів до існування, опиняється "по цей бік раю" і намагається знайти свій шлях у житті.

Психологія


Каллан Дж.К. Бонжур, щастя!  / Джеймі Кет Каллан. - – К.: КМ-БУКС, 2017. – 223 с.
Ця книжка — дарунок жінкам усього світу. У ній автор дає поради щодо того, як знайти та зберегти власний стиль, отримувати натхнення від звичайних речей та постійно перебувати в тонусі, додаючи трохи французького вміння насолоджуватися навіть буденним життям — joie de vivre.

Комментариев нет:

Отправить комментарий