Пропонуємо ознайомитись з найцікавішими новинками, отриманими бібліотекою
ім. М.В. Гоголя в грудн
і 2017.

Художня література



Борхес, Х.Л. Алеф : Оповідання / Хорхе Луїс Борхес ; пер. з ісп. В. Шовкуна. – Київ : КМ-БУКС, 2016. – 192 с.
Книга являє собою збірку оповідань аргентинського письменника Хорхе Луїса Борхеса, володаря незліченної кількості літературних премій Європи та Америки, який без сумніву є одним із символів літератури 20 сторіччя. В його оповіданнях правда перетинається з вигадкою, знаходиться місце для літературних містифікацій, один жанр мімікрує під інший.
До видання увійшли твори із збірок : "Всесвітня історія підлоти", "Історія вічності", "Вигадані історії", "Алеф", "Нові розслідування", "Творець", в яких розкривається неоднозначний, загадковий і подекуди безжально-насмішкуватий світ Х.Л. Борхеса.



Джойс, Дж. Дублінці : оповідання / Джеймс Джойс ; пер. з англ. Б. Превіра та М. Ларченка. – Київ : Комубук, 2017. – 240 с.
У цьому романі читач не знайде авангардного експериментаторства «Улісса» та безоглядної сповідальності «Портрету митця замолоду». Однак насичений психологізм оповіді, емоційність фрази, увага до компрометуючих деталей, небажання вдаватися в ідеалізацію та моралізаторство, готовність шокувати «набожних та благочестивих»– усе це дозволяє безпомилково упізнати стиль пізніше знаменитого на весь світ автора, а заразом робить цю збірку малої прози Джойса визначним досягненням модерністської літератури.


Лис, В.С. Графиня : роман / Володимир Лис. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. – 220 с.
У нашу добу хтось намагається відтворити загадкові події, які відбувалися у волинському містечку Густий Луг року Божого 1762-го. Але чи вдасться це йому і чи можливо взагалі реконструювати час?.. Вічність і нерозривність плину часу з його історичними колізіями, проблемами і таємницями, з його особливими колоритом і ароматом, проходять через весь роман, через образи головного героя, провінційного вчителя і художника Платона, його учениці, відомої художниці, інших персонажів, зокрема таємничого убивці собак, проповідника «Природного Євангелія» і ще таємничішої «білої графині» Венцеслави, єдиний портрет якої зберігається в місцевому музеї. Роздуми і болісні пошуки сенсу життя, моральний і мистецький вибір, складні, але глибокі почуття головних героїв, які вони намагаються приховувати, - все це створює яскраве поліфонічне тло твору.


Мойєс, Дж. Дівчина, яку ти покинув : роман / Джоджо Мойєс ; пер. з англ. Д. Петрушенко. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. – 398 с.
Лів отримала загадкову картину в подарунок від чоловіка. Коли він трагічно загинув, жінка цілком утратила сенс життя, лише картина нагадувала їй про найщасливіші миті разом з коханим. Здавалося, вона відчуває його подих, чує його сміх. Та одна випадкова зустріч змінила життя Лів. Вона з’ясувала, хто зображений на полотні, й дізналася історію цієї дивовижної жінки, яка незбагненним чином сплелася з її власною долею. Неймовірні пошуки, нові зустрічі й знайомства надихають Лів. Вона знову вчиться сподіватися й вірити, вона знову чекає на кохання!


Ода до радості : збірник оповідань / Люко Дашвар та ін. – 2-ге вид. – Харків : Клуб Сімейного дозвілля, 2016. – 269 с.
У цій збірці — кілька відтінків радості. Яскрава, тиха, бурхлива, меланхолійна, неочікувана, випадкова... І навіть сумна. У стукоті залізничних коліс, у запаху трави, у миті порозуміння, у порусі надії...


Пять зірок : збірка оповідань. Кн. 5. Придивитись до життя / [Ю. Логвин та ін.]. – Київ : КМ-БУКС, 2017. – 319 с.
Ця книга своєрідна енциклопедія нашого життя, а також зріз сучасної української літератури, де представлені і її корифеї, як Юрій Логвин, так і творча молодь, як Остап Соколюк. Автори не обмежені жанрово і тематично, надані ними твори написані в різні роки, і широта тем, охоплених в цих оповіданнях, вражає. Історія і географія зібраних під однією обкладинкою оповідань також не залишать читачів байдужими, як і майстерність авторів, кожен з яких пропустив нашу дійсність через призму власного її сприйняття.


Талан С. Повернутися дощем : роман / Світлана Талан. – Харків : Клуб Сімейного дозвілля, 2016. – 445 с.
Продовження роману «Оголений нерв»
Чи була Настя готова до того, що чекало на неї, коли їхала з вантажем волонтерської допомоги для добровольців «Айдару»? Чи Геник та Уля сподівалися зустрітися живими по той бік Іловайського котла? Чи Богдана Стефанівна вірила, що колись знову збереться разом велика родина, яку, наче поле соняхів, перепахала війна? Щоб вижити, треба навчитися бачити у приціл ворога, а не живу людину. Проте одного разу ти побачиш там з дитинства знайомі риси…


Талан С.Коли ти поруч: роман / Світлана Талан. - 2-ге вид. – Харків : Клуб Сімейного дозвілля, 2016. – 317 с.
Даша була турботливою донькою та онукою, щиро любила Льошу, мріяла про весілля, затишний будинкок і дітей. Але батьки відвернулися від своєї слухняною дочки, наречений — від чистої нареченої, престижна клініка — від кращої медсестри. У чому її провина? Лише в доброму серці і прагненні допомогти тим, хто потребує цього. У той фатальний день після аварії на туманній трасі понівечене залізо було залито кров`ю. Даша, забувши про свої рани, намагалася допомогти постраждалим, але доля зіграла з нею злий жарт. Хвороба, якою вона заразилася, рятуючи інших, невиліковна. Вона повинна знайти в собі сили жити далі — стільки, скільки їй відведено, щоб все-таки знайти того, хто буде поруч з нею в горі і в радості ...



Цаплієнко, А. Книга змін : історії з переднього краю / Андрій Цаплієнко ; пер. з рос. Ж. Куяви. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. – 254 с.
У збірці оповідань відомого українського журналіста й письменника йдеться про війну, яка несподівано прийшла в Україну і змінила життя й свідомість мільйонів людей. Герої оповідань пов'язані складним павутинням особистих стосунків одне з одним і з автором. Вони разом з усією країною крокують дорогою змін — від застою до революції, від Майдану до війни. Історії, які трапляються з героями, видаються неймовірними, але це нова реальність, у якій треба навчитися виживати. Книга має всі шанси стати в майбутньому одним із літературних документів епохи, у якій нам випало жити.


Чемерис, В.Л. Тайна імператриці Єлизавети : історичний роман / Валентин Чемерис. – Київ : Фітосоціоцентр, 2016. – 332 с.
Роман розповідає про життя та любов Єлизавети Петрівни – незвичайної цесарівни, згодом імператриці і в першу чергу незбагненної жінки. Більше таких на російському престолі не було. Тайною залишилась і її любов до козацького сина, а згодом графа Олексія Розумовського.

Історія



Кралюк, П.М. Князі Острозькі / П. Кралюк, Я. Хаврук . Харків : Фоліо, 2012. – 126 с.
Вагому роль в історії українських земель періоду Середньовіччя відіграла династія князів Острозьких, зокрема її представники Костянтин Іванович (бл. 1460-1530) та його син Василь-Костянтин (1526-1608). Саме після розпаду Київської Русі, а пізніше загибелі Галицько-Волинської держави вони виступили продовжувачами давньоруських політичних та культурних традицій, про це свідчать найяскравіші діяння представників цієї династії - військові перемоги над татарами, Оршанська битва, видання Острозької Біблії 1581р., заснування першої вищої школи на східнослов'янських землях, видавнича діяльність Острозької друкарні, боротьба проти Берестейської унії тощо.



Кузьмин, Е.М. “Киев, которого не знают”/ Евгений Кузьмин. – Киев : Лыбидь, 2014. – 367 с.
Творчество Евгения Михайловича Кузьмина - оригинального мыслителя, искусствоведа и литератора серебряного века - известно лишь немногим знатокам. Предлагаемый читателю «киевский текст» воспроизводится по авторской рукописи и печатается впервые. С бесконечной любовью к городу Е. Кузьмин излагает историю киевских памятников старины со времен князей Владимира и Ярослава и до начала ХХ в. Визуальный образ города создается редкими, главным образом впервые публикующимися фотографиями старого Киева. Текст сопровождается основательными комментариями, которые дополняют исследование Кузьмина современными знаниями.


Малаков, Д.В. Між Бульваром і Кудрявцем / Дмитро Малаков. – Київ : Либідь, 2015. – 80 с.
 Ця книжка запрошує читача оглянути район Києва, майже обійдений увагою дослідників. Проте він вельми цікавий і своїм архітектурним розмаїттям і пам'яттю про багатьох визначних киян. Для широкого загалу. 

Третьяков, А.П. Привіт з Хрещатика / Аркадій Третьяков. – Київ : Либідь, 2015. – 80 с.
Автор книги "Привіт з Хрещатика" запрошує до прогулянки найголовнішою вулицею Києва - Хрещатиком. Вулиця Хрещатик - визнаний символ столиці України, одна із найважливіших її артерій, що сполучає три історичні райони - Старе місто, Печерськ та Поділ - і три центральні площі - Європейську, Незалежності, Бесарабську. Прогуляючись разом з автором ви познайомитесь з кожним хрещатицьким будинком, його історією і сьогоденним обличчям. Дізнаєтесь цікаві подробиці про творців і мешканців цих будинків.

Психология



Харві, С. Діяти як переможець, думати як переможець / Стів Харві ; пер. з англ. Н. Лавської. – Київ : КМ-БУКС, 2017. – 220 с.
Кожна людина народжується з певним даром - здатністю вирішувати різноманітні проблеми, налагоджувати необхідні контакти чи, скажімо, власноруч створювати прекрасні речі. Потрібно лише виявити свій талант, розвинути його і «поставити на правильні колеса», щоб мати змогу послуговуватися ним у професійній діяльності, для побудови особистісних та колективних стосунків, розв’язання усіляких нагальних питань.
Пропонована книга завдяки порадам Стіва Харві і життєвим принципам, які він сповідує, стане справжнім дороговказом, що допоможе вам виявити свої таланти, піднести їх на новий рівень і зажити життям, якого ви завжди прагнули.

Комментариев нет:

Отправить комментарий